Slané mafiny s mortadelou a so syrom: Na cestu do práce, či prechádzku so psíkom

01
Chuťmeter:
 
12 kusov
 
J7: Slané mafiny s mortadelou a so syrom

Potrebujeme:

  • 1 a pol šálky hladkej múky
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • 2 šálky nastrúhaného čedaru
  • 100 g mortadely
  • 1 veľká cuketa
  • 2 lyžice pažítky
  • štvrť šálky mlieka
  • 1 vajce
  • štvrť šálky mangového čatní

Postup:

  1. Do misy dajte múku, kypriaci prášok, pridajte nahrubo nastrúhaný syr, mortadelu nakrájanú na kocky, cuketu nastrúhanú nahrubo a pažítku.
  2. V druhej mise zmiešajte mlieko, vajce a čatní. Vlhkú zmes vlejte do stredu múkovej zmesi a spolu dobre premiešajte.
  3. Mafinovú formu na pečenie dobre vymastite tukom a jamky lyžicou do dvoch tretín naplňte mafinovou zmesou. Pečte v rúre vyhriatej na 200 °C 15-20 minút. Špajdľou vyskúšajte, či sú mafiny upečené. Vyberte z rúry a na kuchynskej mriežke nechajte vychladnúť. Skladujte vo vzduchotesnej nádobe pri izbovej teplote.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Slané mafiny s mortadelou a so syrom: Na cestu do práce, či prechádzku so psíkom
Dobroslava Brunovská