Jablkovo-egrešová marmeláda

Chuťmeter:
 
 
Jablkovo-egrešová marmeláda

Potrebujeme:

  • 500 g olúpaných jabĺk
  • 500 g očistených egrešov
  • 800 g kryštálového cukru
  • 1 vanilkový struk
  • kúsok celej škorice

Postup:

  1. Olúpané jablká zbavíme jadrovníkov, umyjeme, pokrájame na menšie kúsky a spolu s očistenými egrešmi dáme do hrnca.
  2. K ovociu pridáme škoricu, vanilkový struk a za stáleho miešania uvaríme dohustnutia.
  3. Z ovocnej zmesi vyberieme škoricu a vanilkový struk a rozmixujeme ju na kašu.
  4. Jablkovo-egrešovú kašu zmiešame s cukrom a znova varíme, pokým džem dobre nezhustne. Plníme do pripravených pohárov až po okraj a uzavrieme. Naplnené poháre asi na päť minút obrátime hore dnom, potom otočíme a necháme vychladnúť.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Jablkovo-egrešová marmeláda