Jarná dobrota, ktorá vás nakopne: Hubovo-paradajkové rizoto

Chuťmeter:
 
2 porcie
 
Hubovo-paradajkové rizoto

Potrebujeme:

  • 1 hrnček ryže basmati
  • 2 hrnčeky vody
  • 1 čajová lyžička kokosového oleja bez vône
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 200 g tmavých šampiňónov
  • 100 g masla
  • 100 ml bieleho suchého vína
  • 250 ml kuracieho vývaru
  • 50 g rukoly
  • 250 g pasírovaných paradajok
  • 100 g nastrúhaného parmezánu
  • soľ, mleté čierne korenie

Postup:

  1. Ryžu dobre prepláchneme studenou vodou. Nasypeme do hrnca, prilejeme dva hrnčeky vody, osolíme, prikryjeme a necháme zovrieť. Na miernom ohni varíme poodkryté, kým sa neodparí voda. Potom vypneme, prikryjeme a necháme dôjsť.
  2. Vo väčšej panvici na kokosovom oleji podusíme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme pokrájané šampiňóny a podusíme. K zmäknutým šampiňónom pridáme maslo a necháme rozpustiť. Potom podlejeme vínom, odparíme alkohol a prilejeme vývar. Prehrejeme a pridáme nadrobno nakrájanú rukolu (trochu si necháme na ozdobenie).
  3. Pridáme ryžu a dobre premiešame. Potom pridáme pasírované paradajky a za stáleho miešania prehrejeme. Rizoto by malo byť skôr redšie. Ak sa vám zdá po pridaní ryže a paradajok suché, prilejte trocha vývaru alebo vody a prehrejte.
  4. Na záver prisypeme polovicu nastrúhaného parmezánu, premiešame a odstavíme. Podávame na zohriatom tanieri, ozdobené zvyšným parmezánom a trochou rukoly.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Jarná dobrota, ktorá vás nakopne: Hubovo-paradajkové rizoto
BN