Jesenný životobudič: Zemiakové strapačky s kyslou kapustou

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Jesenný životobudič: Zemiakové strapačky s kyslou kapustou

Potrebujeme:

Na halušky:

  • 500 g zemiakov
  • 300 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • soľ

Na dusenú kapustu:

  • 250 g kyslej kapusty
  • 1 cibuľa
  • 1 lyžica posekanej petržlenovej vňate na ozdobenie
  • sušená cibuľa na posypanie
  • olej

Postup:

  1. Pripravíme kapustu: Očistenú a nakrájanú cibuľu speníme na oleji. Pridáme pokrájanú kyslú kapustu a spolu dusíme, kým kapusta nezmäkne.
  2. Pripravíme halušky: Očistené zemiaky postrúhame, pridáme múku, vajce, soľ a vypracujeme hladké cesto bez hrudiek. Do sitka na halušky dáme cesto a pomocou špachtle alebo plochej varechy ho pretláčame do hrnca s osolenou vriacou vodou. Keď vyplávajú na povrch, scedíme ich a odložíme do misy. Občas premiešame, aby sa nezlepili.
  3. K haluškám pridáme kapustu a dobre spolu premiešame. Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a sušenou cibuľou.

Tip:

Strapačky môžete posypať aj opraženou slaninou, pokrájanou na malé kocky.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Jesenný životobudič: Zemiakové strapačky s kyslou kapustou