Jogurtový chlieb so sušenými bylinkami: Nech vám dnes doma vonia tento bochníček

Chuťmeter:
 
2 bochníky
 
Jogurtový chlieb so sušenými bylinkami

Potrebujeme:

  • 42 g droždia
  • pol lyžice cukru
  • 100 ml vody
  • 550-650 g bieleho jogurtu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžicu miešaných sušených bylín
  • 1 lyžicu octu
  • soľ
  • 600 g tmavej chlebovej múky

Postup:

  1. V hrnci zohrejeme 100 ml vody, pridáme rozmrvené droždie s cukrom a necháme 10 minút odstáť. V miske zmiešame jogurt, olivový olej, sušené bylinky, ocot a soľ. Pridáme preosiatu múku. Postupne do hmoty vmiešame droždie rozpustené vo vode, ochutený jogurt s bylinkami a spracujeme na husté cesto. Podľa potreby prilejeme trochu vlažnej vody alebo prisypeme múku.
  2. Cesto dôkladne vymiesime, prikryjeme utierkou a necháme hodinu odstáť na teplom mieste. Dobre vykysnuté cesto preložíme na ľahko pomúčenú dosku a nožom rozdelíme na dve časti.
  3. Každú časť vyformujeme do podlhovastého bochníka, uložíme do formy a necháme ešte asi 20 minút podkysnúť. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 200 stupňov pečieme 10 minút. Neskôr teplotu znížime na 180 stupňov a dopečieme.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Jogurtový chlieb so sušenými bylinkami: Nech vám dnes doma vonia tento bochníček
Mária Abrahámová