K cíceru pridajte pár surovín navyše: Tekvicový hummus

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Tekvicový hummus

Potrebujeme:

  • 400 g očistenej maslovej dyne
  • 300 g cícera
  • 200 g kyslej smotany
  • 5 strúčikov cesnaku
  • čili vločky alebo 1 paprička
  • 1 citrón
  • 4 lyžice olivového oleja
  • pol lyžičky vegety
  • koriander alebo petržlenová vňať

Postup:

  1. Na plech poukladajte dyňu nakrájanú na kocky a celé strúčiky cesnaku. Posypte vegetou, pokvapkajte dvoma lyžicami oleja a pečte pri teplote 200 stupňov Celzia asi 20 minút.
  2. Medzitým dajte do mixéra cícer, citrónovú šťavu a starostlivo rozmixujte na hladkú pastu.
  3. Pridajte upečenú tekvicu a premixujte (nie úplne do hladka). Podľa potreby ochuťte soľou a korením. Posypte nasekanými čili vločkami alebo čerstvou papričkou a nasekanou vňaťou.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
K cíceru pridajte pár surovín navyše: Tekvicový hummus
BÁJEČNÁ ŽENA/ Zuzana PETROVIČOVÁ