Kaleráb so sladkými zemiakmi: Luxusný dizajn mu pristane

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
S: Kaleráb so sladkými zemiakmi

Potrebujeme:

  • 2 kaleráby
  • 400 g sladkých zemiakov (batatov)
  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžica hnedého cukru
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olivový olej
  • petržlenová vňať

Postup:

  1. Ošúpaný kaleráb dáme variť do slanej vody na 10 minút. Po uvarení a miernom vychladnutí ho rozkrojíme na dve časti. Vnútornú časť kalerábov vyberieme, vnútro osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a okoreníme.
  2. Sladké zemiaky očistíme, nadrobno pokrájame a v panvici na rozpustenom masle ich prudko opečieme. Posypeme hnedým cukrom, premiešame a spolu podusíme domäkka. Do vybratých častí z kalerábov dáme lístky petržlenovej vňate a udusenú zemiakovú plnku.
Autor:

Súvisiace kategórie:



 

Dobré jedlo