Kapustnica so zázvorom, slivkami, smotanou a s hubami: Všetko spolu pekne ladí

Chuťmeter:
 
5 porcií
 
J12: Kapustnica so zázvorom, slikami, smotanou a s hubami

Potrebujeme:

  • 2,5 l vody
  • 400 g bravčového pliecka
  • za hrsť sušených dubákov
  • 2 cibule
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 500 g kvasenej kapusty
  • 2 nožičky údenej klobásy
  • 6-7 sušených sliviek
  • 1 väčší zemiak na zahustenie
  • 1 lyžička drvenej rasce
  • 1 zarovnaná lyžica zázvoru (najemno nastrúhaného)
  • kyslá smotana na podávanie
  • soľ, mleté čierne korenie
  • olej

Postup:

  1. Do väčšieho hrnca nalejte studenú vodu, vložte umyté mäso v celku, opláchnuté sušené huby, cibuľu vopred opečenú na troche oleja, ošúpané celé strúčiky cesnaku. Spolu varte asi 1 hodinu, aby mäso zmäklo.
  2. Potom do hrnca vložte vyžmýkanú kapustu – šťavu si odložte. No ak je kapusta príliš kyslá, ešte predtým ju jemne prepláchnite na sitku vodou. Klobásky opláchnite a pridajte ku kapuste spolu s opláchnutými slivkami. Zahustite najemno nastrúhaným zemiakom, ochuťte rascou, zázvorom, soľou a korením. Varte ešte asi 20 minút.
  3. Z uvarenej kapustnice vyberte mäso a klobásy. Nakrájajte ich na menšie kúsky a vložte späť do hrnca. Kapustnicu podávajte horúcu, ozdobenú kôpkou smotany.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Kapustnica so zázvorom, slivkami, smotanou a s hubami: Všetko spolu pekne ladí
Blanka Nemčeková