Kapustový nákyp s bryndzou: Môžete podávať teplý aj studený

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
R: kapustový nákyp s bryndzou

Potrebujete:

  • 1 menšiu hlávku bielej kapusty
  • 3 vajcia
  • 50 g masla
  • 50 g bryndze
  • 50 g strúhanky
  • 1 lyžicu bravčovej masti
  • soľ, mleté čierne korenie

Postup:

  1. Očistenú kapustu rozkrojte, vyrežte hlúb, nakrájajte na väčšie kocky a v mierne osolenej vode uvarte do mäkka.
  2. Uvarenú kapustu sceďte, prepláchnite studenou vodou a pomeľte alebo rozmixujte na kašovitú hmotu. V mise zmiešajte so žĺtkami, zmäknutým maslom, bryndzou, strúhankou a korením. Podľa chuti osoľte. Nakoniec zľahka vmiešajte tuhý sneh z bielkov.
  3. Pekáč alebo zapekaciu misu potrite masťou, nalejte kapustovo-bryndzovú hmotu a v rúre vyhriatej na 180 °C zapekajte asi 30 minút. Nákyp môžete podávať teplý aj studený.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Kapustový nákyp s bryndzou: Môžete podávať teplý aj studený
Márioa Abrahámová
Dobroslava Brunovská