Každý deň vajíčka? Čo z nich vybrať a radšej nejesť?

01
Chuťmeter:
 
 
bielka

Jedno veľká vajce má asi 186 mg cholesterolu. Všetok sa nachádza v žĺtku. Preto, ak budete jesť vajcia každý deň, obmedzte iné zdroje cholesterolu pre zvyšok dňa. Zvážte nahradenie porcie mäsa zeleninou a vyhnite sa vysokému obsahu tuku v mliečnych výrobkoch daný deň.

Ak sa vám nepáči úplne vylúčiť vajcia, používajte iba bielka. Vaječné bielka neobsahujú žiaden cholesterol. Niektoré jedlá z rýchleho občerstvenia môžu obsahovať až 150 mg cholesterolu. Pacienti s rizikom kardiovaskulárnych ochorení by preto nemali navštevovať podobné zariadenia.

Nie je pochýb o tom, že vaječné bielko je klasifikované ako cenný zdroj vysoko kvalitných bielkovín. Žĺtky však treba konzumovať striedmejšie s ohľadom na ich vplyv kardiovaskulárneho rizika, genetickej predispozície k infarktu a treba brať ohľad na hmotnosť a celkové stravovacie návyky.

Autor:

Súvisiace kategórie:



 

Dobré jedlo

 
 
 
 
 

iPeknéBývanie.sk

Šarm.sk

Pluska.sk