Keď nie celé prasiatko, aspoň bravčové roládky v omáčke

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Bravčové roládky v omáčke

Potrebujeme:

  • štvrť šálky nadrobno nakrájanej cibule
  • 1 šálku mletého bravčového mäsa
  • 1 jablko Granny Smith
  • 1 strúčik cesnaku
  • pol lyžičky sušeného tymianu
  • 1 šálku uvarenej brokolice
  • 4 plátky bravčového karé
  • soľ, mleté čierne korenie
  • olivový olej

Na omáčku:

  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 80 g prerastenej slaniny
  • 1 strúčik cesnaku
  • trištvrte šálky jablkovej šťavy
  • pol šálky rizlingu
  • štvrť šálky kuracieho vývaru
  • soľ, mleté biele korenie
  • zemiakové pyré ako príloha

Postup:

  1. Vo veľkej panvici zahrejte olivový olej, pridajte očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu a poduste. Pridajte mleté mäso a za občasného miešania opekajte asi 3 minúty.
  2. Pridajte očistené jablko nakrájané na malé kocky, prelisovaný cesnak a tymian. Povarte 2 minúty, aby jablko zmäklo. Primiešajte uvarenú a popučenú brokolicu a duste 2 minúty. Zmes osoľte a okoreňte a nechajte vychladnúť.
  3. Veľké plátky bravčového karé na tenko naklepte. Osoľte, okoreňte a naplňte plnkou. Zrolujte a dobre upevnite.
  4. V plechu v rúre vyhriatej na 180 °C rozohrejte olej a rolády na ňom z každej strany opečte. Urobte omáčku: Do výpeku dajte slaninu nakrájanú na malé kocky, prelisovaný cesnak, prilejte jablkovú šťavu, víno, vývar a korenie. Krátko v rúre zapečte a do omáčky dajte rolády.
  5. Plech zakryte alobalom a mäso pečte asi 20 minút. Rolády vyberte a uchovajte v teple. Omáčku prelejte do hrnca a na sporáku ju nechajte pri vysokej teplote zredukovať na polovicu. Rolády podávajte so zemiakovým pyré poliate omáčkou.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Keď nie celé prasiatko, aspoň bravčové roládky v omáčke
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská