Keď svieti červená: Cvikla je nielen zdraviu prospešná ale i skvelo chutí!

01
Chuťmeter:
 
1 porcia
 
J2: Keď svieti červená

Je čas zastaviť sa a načerpať nové sily. Najlepšie zo surovín plných vitamínov a antioxidantov, pred ktorými majú rešpekt všetky bacily. Čím tmavšie ovocie alebo zelenina, tým viac antokyánov! Tieto látky patria do skupiny flavonoidov a je dokázané, že znižujú riziko cukrovky aj srdcovo-cievnych ochorení, a, naopak, podporujú imunitu. Plus fantasticky chutia.

Cviklový šalát

Potrebujeme:

  • 90 g očistenej predvarenej cvikly
  • 40 g červenej cibule
  • 60 g červenej papriky
  • 70 g červenej fazule (z konzervy)
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • pol lyžičky sušenej bazalky
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • olivový olej
  • soľ, štipka čierneho korenia
  • 30 g fety a ražná hrianka na podávanie

Postup:

  1. Cviklu nastrúhajte, zvyšnú zeleninu nakrájajte na menšie kúsky. Pridajte červenú fazuľu, bylinky a soľ.
  2. Polejte citrónovou šťavou a olivovým olejom, ozdobte syrom feta a podávajte s ražnou hriankou.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Keď svieti červená: Cvikla je nielen zdraviu prospešná ale i skvelo chutí!
DOBRÉ JEDLO/ Alexandra RYMŠINOVÁ