Kelové fašírky: Na túto dobrotu stačí aj menší kel

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Kelové fašírky

Potrebujeme:

  • 1 menší kel
  • 3 rožky z predchádzajúceho dňa
  • 120 ml mlieka
  • 1 malú cibuľu
  • 120 g prerastenej slaniny
  • 20 g masla
  • 2 vajcia
  • štipku muškátového orieška
  • strúhanku
  • olej
  • zemiakové pyré s parmezánom ako príloha
  • soľ, mleté čierne korenie

Postup:

  1. Z kelu odstráňte zvädnuté listy, opláchnite ho a dajte do hrnca s osolenou vodou. Uvarte do mäkka a v sitku nechajte odkvapkať. Nakrájajte na malé kúsky.
  2.  Rožky pokrájate na malé kocky a namočte do mlieka. Cibuľu očistite, nadrobno nakrájajte a opečte na oleji. Pridajte slaninu nakrájanú na kocky a tiež krátko opečte.
  3. V mise zmiešajte nakrájaný kel, zmäknuté maslo, soľ, rožky (vytlačte z nich mlieko), opečenú cibuľu, slaninu, vajcia, muškátový oriešok a korenie. Zahustite strúhankou a premiešajte.
  4. Mokrými rukami zo zmesi formujte fašírky a ešte ich obaľte v strúhanke. Vyprážajte v panvici vo väčšom množstve oleja do zlatista.
  5. Podávajte so zemiakovým pyré, doň primiešajte najemno nastrúhaný parmezán.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Kelové fašírky: Na túto dobrotu stačí aj menší kel
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská