Klasika na Štedrý večer: Podkovičky z kapra

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Podkovičky z kapra

Potrebujeme:

  • 4 – 6 podkovičiek z kapra
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • mleté biele korenie

Na obalenie:

  • hladká múka
  • 2 vajcia
  • 3 lyžice smotany na varenie
  • strúhanka
  • 50 g syra na strúhanie
  • 1 citrón
  • olej

Postup:

  1. Porcie kapra umyjeme, osušíme kuchynskou papierovou utierkou. Osolíme, okoreníme a potrieme prelisovaným cesnakom.
  2. Každú porciu obalíme v múke, vo vajciach rozšľahaných so smotanou a v preosiatej strúhanke, do ktorej sme pridali nastrúhaný syr.
  3. Obalené podkovičky dáme do rozohriateho oleja a vyprážame z každej strany dozlatista.
  4. Podávame so zemiakovým šalátom a s plátkom citróna.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Klasika na Štedrý večer: Podkovičky z kapra
ŠARM/ Blanka NEMČEKOVÁ