Kolienka s mletým mäsom: Stavte viac na mäso, s cestovinami to nepreháňajte

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Kolienka s mletým mäsom

Potrebujeme:

  • 300 g cestovín
  • 1 cibuľa
  • 450 g mletého hovädzieho mäsa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 400 g ochutenej paradajkovej omáčky
  • 250 g miešanej koreňovej zeleniny
  • 1 malá konzerva uvarenej fazule
  • mäsový vývar
  • olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • kôpor

Postup:

  1. Cestoviny uvarené v osolenej vode scedíme a odložíme na teplé miesto. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji. Pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme a za stáleho obracania opekáme pár minút.
  2. Podlejeme mäsovým vývarom, pridáme ochutenú paradajkovú omáčku, plátky cesnaku, premiešame a na miernom ohni udusíme domäkka. Pridáme scedenú fazuľu a premiešame.
  3. Miešanú koreňovú zeleninu uvaríme vo vývare. Polovičnú časť uvarenej zeleniny dáme k mäsu spolu s časťou odložených cestovín. Zvyšné cestoviny vhodíme do misy, pridáme udusené mäso, posypeme zvyšnou uvarenou zeleninou a ozdobíme kôprom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Kolienka s mletým mäsom: Stavte viac na mäso, s cestovinami to nepreháňajte
Blanka Nemčeková