Kompletný voňavý chod: Bravčové rolky s tymianovým rizotom

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Kompletný voňavý chod: Bravčové rolky s tymianovým rizotom

Potrebujeme:

  • 4 rezne z bravčového karé
  • 4 plátky dusenej šunky
  • 8 plátkov slaniny
  • 80 g rokfortu
  • 650 ml mäsového vývaru
  • 1 pohár (200 ml) ryže
  • 20 g strúhaného parmezánu
  • 50 ml smotany na varenie
  • 30 g masla
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 malá čili paprička
  • 1 lyžica sušeného tymianu
  • čerstvý tymian
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • olej

Postup:

  1. Bravčové rezne natenko vyklepeme, osolíme a okoreníme. Uložíme na ne tenké kúsky rokfortu, posypeme sušeným tymianom, položíme plátok šunky a uložíme znova kúsky rokfortu. Zvinieme do roliek a každú obalíme 2 plátkami slaniny.
  2. Bravčové rolky v slanine prudko opečieme v panvici na oleji.
  3. Rolky aj s výpekom preložíme do zapekacej misy, podlejeme 250 ml vývaru, prikryjeme a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °C približne na 45 minút.
  4. Medzitým opláchnutú ryžu opečieme na masle. Postupne prilievame zvyšný vývar, osolíme, okoreníme, ochutíme lístkami tymianu a dusíme domäkka. Keď je ryža mäkká, prisypeme strúhaný parmezán.
  5. Zapečené bravčové rolky pokrájame, šťavu precedíme do kastróla, prilejeme do nej smotanu rozmiešanú s múkou a za stáleho miešania krátko povaríme.
  6. Plnené bravčové rolky na tanieri posypeme nadrobno pokrájanou čili papričkou. Podávame s tymianovým rizotom.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Kompletný voňavý chod: Bravčové rolky s tymianovým rizotom