Kôprová omáčka s fašírkami: Každému sadne jej úžasná bylinná chuť

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
J7: Kôprová omáčka s fašírkami

Potrebujeme:

Na omáčku:

  • 60 g hladkej múky
  • 250 ml mlieka
  • 10 g cukru
  • 1 zväzok kôpru
  • ocot
  • soľ
  • 1 lyžica oleja

Na fašírky:

  • 500 g mletého bravčového mäsa
  • 1 menšia cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 rožok
  • mlieko alebo voda
  • 1 vajce
  • strúhanka
  • soľ, mleté čierne korenie, majorán
  • masť

Postup:

  1. Urobte fašírky: Cibuľu ošúpte a nasekajte nadrobno. Rovnako pripravte cesnak. Rožok namočte do mlieka alebo vody. Do misy dajte mäso, cibuľu, cesnak, vajce, vyžmýkaný rožok, premiešajte a dochuťte soľou, korením a majoránom. Podľa potreby pridajte strúhanku. Zo zmesi vytvarujte malé fašírky a obaľte ich v strúhanke. V hlbšej panvici rozhorúčte dostatočné množstvo masti a fašírky v nej vyprážajte z oboch strán dozlatista.
  2. Zatiaľ pripravte omáčku: Z oleja a múky urobte svetlú zápražku, zalejte ju mliekom a varte, kým nezíska správnu konzistenciu. Dochuťte cukrom, soľou, octom a vmiešajte nasekaný kôpor. Podávajte s fašírkami.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Kôprová omáčka s fašírkami: Každému sadne jej úžasná bylinná chuť
Petra Mitringová