Krídelko alebo stehienko? Nie, IBA nátierka z kuracieho mäsa

01
Chuťmeter:
 
4 porcie
 
R: Nátierka z kuracieho mäsa

Potrebujete:

  • 2 malé filety z kuracích pŕs (á 100 g)
  • 300 ml hydinového vývaru
  • 30 g píniových orechov
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • soľ, mleté biele korenie
  • citrónovú šťavu

Postup:

  1. Mäso umyte a uvarte vo vývare. Píniové orechy v panvici nasucho opražte. Mäso vyberte a nechajte vychladnúť. 3 až 4 lyžice vývaru si nechajte.
  2. Mäso nakrájajte na malé kúsky a spolu s olejom a vývarom ho rozmixujte na pyré. Ochuťte soľou, korením a citrónovou šťavou.
  3. Píniové orechy nahrubo nasekajte a primiešajte do pyré. Natierajte na tmavý chlieb.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Krídelko alebo stehienko? Nie, IBA nátierka z kuracieho mäsa
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská