Kukurično-špekáčikový špíz na rošte s bylinkami: Užite si koniec leta a grilovačiek

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
J8: Kukurično-špakáčikový špíz na rošte s bylinkami

Potrebujeme:

  • 2 lahôdkové kukurice
  • 4 kvalitné špekáčiky
  • 8 menších šampiňónov
  • 1 menšia cuketa
  • polovica žltej papriky
  • polovica červenej papriky
  • 2 mladé cibuľky
  • vňať čerstvých byliniek (rozmarín, estragón, tymian)

Na marinádu:

  • 3 lyžice olivového alebo repkového oleja 
  • zmes nasekaných čerstvých alebo sušených byliniek
  • 1 lyžica čerstvej citrónovej šťavy
  • soľ, mleté čierne korenie

Postup:

  1. Kukuricu ošúpte a varte vo vode asi 10 minút. Vyberte z hrnca, nechajte scediť a osušte. Ostrým nožom opatrne prekrojte na kolieska široké 2 až 4 centimetre.
  2. Špekáčiky nakrájajte na 2-3 hrubšie kolieska a asi tretinu z jedného konca narežte do kríža. 
  3. Šampiňóny utrite suchým obrúskom a trocha zrežte stopky. Cuketu umyte, osušte a nakrájajte na kolieska. Papriku umyte, očistite, osušte a nakrájajte na väčšie kocky. Cibuľku očistite a nakrájajte na hrubšie plátky.
  4. Z oleja, byliniek, citrónovej šťavy, zo soli a z mletého korenia vymiešajte marinádu.
  5. Na kovové grilovacie ihly napichujte striedavo všetky pripravené ingrediencie, aby jedno koliesko kukurice bolo na jej konci, teda ho napichnite prvé. Špízovú skladačku ukončite narezaným koncom špekáčika.
  6. Kukuricu, šampiňóny, cuketu a papriku potrite marinádou a nechajte 5-10 minút odstáť. Okolo ihlice obtočte bylinkovú vňať a špízy opekajte na strednom ohni priamo na mriežke alebo najlepšie na grilovacom podnose približne 8 minút. Počas opekania priebežne otáčajte.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Kukurično-špekáčikový špíz na rošte s bylinkami: Užite si koniec leta a grilovačiek
Dobré jedlo