Kurací šalát so šošovicou: Zasýti aj veľmi hladných

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
S: Kurací šalát so šošovicou

Potrebujeme:

  • 500 g kuracích pŕs
  • mäsový vývar
  • 140 g červenej šošovice
  • cesnakový olej
  • listy rímskeho šalátu
  • 80 g cherry paradajok
  • sušený cesnak
  • soľ, mleté čierne korenie

Postup:

  1. Umyté kuracie prsia ponoríme do teplého mäsového vývaru a uvaríme ich domäkka. Červenú šošovicu prepláchneme, zalejeme vodou, osolíme a na miernom ohni uvaríme domäkka.
  2. Po scedení ju dáme do misky, pokvapkáme cesnakovým olejom, ochutíme sušeným cesnakom a mletým čiernym korením. Listy rímskeho šalátu natrháme na kúsky. Cherry paradajky rozkrojíme.
  3. Uvarené kuracie prsia vyberieme a teplé nakrájame na plátky. Ochutenú šošovicu rozložíme na plátky kuracieho mäsa. Pridáme kúsky šalátu, rozkrojené cherry paradajky, osolíme a podávame.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Kurací šalát so šošovicou: Zasýti aj veľmi hladných
Blanka Nemčeková