Kurací steak so syrom brie a s balzamovou omáčkou

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Kurací steak so syrom brie, sušenými paradajkami a s balzamovou omáčkou

Potrebujeme:

  • 600 až 800 g kuracích pŕs
  • 100 ml balzamového octa
  • 100 g syra brie (prípadne encián, hermelín)
  • 50 g sušených paradajok v oleji
  • 100 g poľného šalátu
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • soľ

Postup:

  1. Do panvice nalejeme balzamový ocot a na miernom ohni ho varíme dovtedy, kým sa jeho objem nezredukuje na polovicu.
  2. Kuracie prsia umyjeme, kuchynskou papierovou utierkou osušíme, osolíme a okoreníme.
  3. Hánkami prstov mäso naklepeme a okraje jemne narežeme. V druhej panvici rozohrejeme olej a kuracie prsia na ňom z oboch strán opečieme dozlatista. Zabalíme do alobalu a necháme 5 minút odpočívať.
  4. Syr nakrájame na plátky, sušené paradajky na širšie prúžky.
  5. Na tanier dáme opečený kurací steak, polejeme zredukovaným balzamovým octom, uložíme dva plátky syra, nakrájané sušené paradajky a lístky šalátu.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Kurací steak so syrom brie a s balzamovou omáčkou