Kuracie buritos s ryžou: Potešte sa týmito teplými balíčkami

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
J3: Kuracie buritos s ryžou

Potrebujeme:

  • 90 g dlhozrnnej ryže
  • 1 cibuľa
  • pol lyžičky mletých klinčekov
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 200 g paradajok vo vlastnej šťave (z konzervy)
  • 2 kusy kuracích pŕs bez kože
  • 150 g čedaru
  • 60 ml kyslej smotany
  • 8 tortíl
  • oregano na ozdobu
  • olej

Postup:

  1. V hrnci nechajte zovrieť dostatočné množstvo vody a uvarte v ňom ryžu. Sceďte, prepláchnite a v site nechajte odkvapkať.
  2. V hrnci rozohrejte olej a opekajte na ňom cibuľu nakrájanú nadrobno, mleté klinčeky a oregano asi 3 minúty. Primiešajte ryžu a paradajky a na miernom ohni duste, kým nevsiakne šťava. Odstavte z ohňa.
  3. Kuracie prsia dajte do hrnca, zalejte vodou, aby boli ponorené a uveďte do varu. Na miernom ohni varte asi 15 minút. Mäso vyberte a nechajte mierne vychladnúť.
  4. Mäso natrhajte dvoma vidličkami na kúsky a primiešajte ho do ryžovej zmesi. Primiešajte aj nastrúhaný čedar a kyslú smotanu.
  5. Tortily zabalené do alobalu dajte na tanier a postavte ho na hrniec s vriacou vodou. Budú sa lepšie formovať. Osminu plnky položte do stredu nahriatej tortily a dovnútra zložte obidve jej strany. Potom ešte spodnú časť položte nahor a vrchnú dole, aby ste vytvorili balíček. Ak treba, zaistite ho špáradlom.
  6. Naplnené buritos dajte do plytkej misy, zakryte alobalom a udržujte v teple, kým pripravíte ďalšie porcie.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Kuracie buritos s ryžou: Potešte sa týmito teplými balíčkami
Dobroslava Brunovská