Dozlatista upečené kuracie krídla v sójovej marináde

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Pečené kuracie krídla v sójovej marináde

Potrebujeme:

  • 8 kuracích krídel
  • 2 lyžičky sušeného rozmarínu
  • olej

Na marinádu:

  • 2 vajcia
  • 4 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžica kečupu
  • 1/2 lyžice plnotučnej horčice
  • 2 strúčiky cesnaku
  • štipka mletého muškátového orieška
  • mleté nové korenie
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Postup:

  1. Kuracie krídla umyjeme, osušíme papierovým obrúskom a trocha osolíme.
  2. Pripravíme marinádu: Vo väčšej mise vidličkou dobre rozšľaháme vajcia, sójovú omáčku, kečup, horčicu, roztlačený cesnak, štipku muškátového orieška, nové a mleté korenie podľa chuti.
  3. Do pripravenej marinády vložíme kuracie krídla, premiešame a necháme aspoň 6 hodín, najlepšie však cez noc, odstáť.
  4. Rúru vyhrejeme na 200 °C. Zapekaciu misu vymastíme olejom a vložíme do nej odležané krídla aj s marinádou tak, aby sa krídla neprekrývali. Posypeme sušeným rozmarínom, prikryjeme alobalom a vo vyhriatej rúre pečieme 40 minút.
  5. Potom misu odokryjeme, teplotu zvýšime na 220 °C a pečieme ešte asi 10 až 15 minút dochrumkava. Podávame s chlebom a kyslými uhorkami alebo s dusenou ryžou.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Dozlatista upečené kuracie krídla v sójovej marináde