Kuskus na spôsob chilli con carne

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Kuskus na spôsob chilli con carne

Potrebujeme:

  • 150 g kuskusu
  • 200 g cícera (z konzervy)
  • 1 konzerva (250 g) červenej fazule (kidney)
  • 1 konzerva (250 g) malej bielej fazule
  • 1 konzerva (185 g) kukurice
  • 200 g mrkvy, pokrájanej na kocky
  • 1 konzerva (400 g) lúpaných paradajok
  • 200 ml paradajkovej šťavy
  • 200 g cibule, pokrájanej nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, pokrájané nadrobno
  • olivový olej
  • 1 lyžička mletého čili
  • 1 lyžica mletej rasce
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 200 ml hustej kyslej smotany (alebo crème fraîche)
  • 5 lyžíc limetovej šťavy
  • soľ, mleté čierne korenie
  • čerstvá petržlenová vňať

Postup:

  1. Paradajkovú šťavu trochu zohrejeme a nalejeme na kuskus v miske. Necháme asi 20 minút postáť, potom vidličkou zľahka nakypríme.
  2. Cícer, červenú a bielu fazuľu a kukuricu scedíme, v sitku prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.
  3. Vo väčšom hrnci rozohrejeme olivový olej. Pridáme pokrájanú cibuľu a cesnak a podusíme dosklovita. Pridáme pokrájanú mrkvu, čili korenie a mletú rascu. Premiešame a krátko podusíme. Prilejeme paradajky z konzervy a zeleninový vývar. Privedieme do varu, stlmime plameň a prikryjeme pokrievkou. Na strednom plameni 15 minút povaríme.
  4. Vmiešame odkvapkaný cícer, fazuľu, kukuricu a kuskus. Krátko prevaríme, stiahneme plameň a 5 minút pomaly varíme. Potom odstavíme z plameňa.
  5. Kyslú smotanu (alebo crème fraîche) vymiešame s limetovou šťavou. Ochutíme soľou a korením. Petržlenovú vňať nahrubo posekáme.
  6. Kuskus posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s ochutenou kyslou smotanou.

Tip:

Namiesto paradajkovej šťavy môžete použiť dužinu z prepasírovaných paradajok rozriedenú vodou.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Kuskus na spôsob chilli con carne