Kysnutý cibuľový koláč so salámou

Chuťmeter:
 
8 porcií
 
Kysnutý cibuľový koláč so salámou

Potrebujeme:

Na cesto:

  • 200 g hladkej múky
  • 150 ml mlieka
  • 10 g droždia
  • pol lyžičky kryštálového cukru
  • 1 lyžica oleja
  • pol lyžičky soli

Na plnku:

  • 2 väčšie cibule
  • 3 vajcia
  • 200 g jemného smotanového syra
  • 100 g nivy
  • 100 ml kyslej smotany
  • 60 g suchej salámy
  • bylinky
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • olej

Postup:

  1. Vo vlažnom mlieku rozmrvíme droždie, pridáme cukor a necháme vykysnúť kvások.
  2. Do misy preosejeme múku a prisypeme soľ. Prilejeme kvások, olej a vypracujeme nelepivé cesto. Prikryjeme ho a necháme vykysnúť.
  3. Medzitým olúpeme cibule, pokrájame ich a v panvici na oleji restujeme pár minút. Osolíme a necháme vychladnúť.
  4. Celé vajcia rozšľaháme, osolíme, okoreníme, vymiešame so smotanovým syrom, kyslou smotanou, prisypeme nastrúhaný syr niva a nasekané bylinky.
  5. Vykysnuté cesto roztlačíme do okrúhlej keramickej misy potretej olejom.
  6. Na cesto dáme syrovú plnku, rozložíme orestovanú cibuľu, pridáme kolieska suchej salámy a koláč upečieme v rúre vyhriatej na 180 až 200 stupňov Celzia dozlatista.

Tip:

Ak pridáte niekoľko koliesok paradajky, koláč bude pripomínať pizzu.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Kysnutý cibuľový koláč so salámou