Kysnutý koláč z bryndze: Šup do batôžka a do sveta!

Chuťmeter:
 
6 porcií
 
Kysnutý koláč z bryndze

Potrebujete:

  • 300 g polohrubej múky
  • 10 g droždia
  • 50 g tuku
  • 1 žĺtok
  • 200 ml mlieka
  • 30 g masla
  • cukor
  • soľ

Na plnku:

  • 200 g bryndze
  • 120 g varených zemiakov
  • 1 vajce
  • 3 – 5 lyžíc kyslej smotany
  • pažítku
  • 1 lyžicu krupice
  • soľ

Postup:

  1. Do teplej múky pridajte soľ, vykysnutý kvások, žĺtok a teplé mlieko. Cesto dobre vypracujte a nechajte na teplom mieste vykysnúť.
  2. Cesto rozdeľte na polovice, vytvorte gule, rozvaľkajte ich na tenko a dajte na dobre vymastený plech. Na cesto rozotrite plnku, okraje potrite rozpusteným maslom a nakysnuté koláče do ružova upečte v rúre vyhriatej na 180 °C..
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Kysnutý koláč z bryndze: Šup do batôžka a do sveta!
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská