Vlašáky na mozog: Lahodný šalát s hroznom a orechmi

Chuťmeter:
 
2 porcie
 
Vlašáky na mozog: Lahodný šalát s hroznom a orechmi

Potrebujeme:

  • 200 g modrého hrozna
  • 200 g bieleho hrozna
  • 1 jablko
  • za hrsť vylúpaných jadier vlašských orechov
  • šťava z polovice citróna
  • 100 g syra gorgonzola

Na marinádu:

  • 3 kávové lyžičky ovocného octu
  • 2 lyžice javorového sirupu alebo medu
  • 4 kávové lyžičky olivového panenského oleja
  • mleté biele korenie
  • soľ

Postup:

  1. Hrozno umyjeme, osušíme a bobuľky oberieme. Prekrojíme na polovice a vyberieme zrniečka.
  2. Jablko umyjeme, rozrežeme na polovice alebo na štvrtky podľa veľkosti jablka. Vyrežeme jadrovník a dužinu nakrájame na tenké plátky, ktoré hneď pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezhnedli.
  3. Z ovocného octu, javorového sirupu, zo štipky soli, z korenia a oleja vymiešame marinádu.
  4. V šalátovej mise zmiešame bobule bieleho a modrého hrozna, pridáme plátky jabĺk, orechy a prelejeme marinádou. Syr nakrájame na kocky a posypeme nimi hotový šalát. Podávame vychladené.

Tip:

Šalát môžete ochutiť aj posekanými, nasucho opraženými lieskovým orechmi a ozdobiť lístkami rukoly.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Vlašáky na mozog: Lahodný šalát s hroznom a orechmi