Ľahšia klasika: Segedínsky guláš s morčacím mäsom

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Ľahšia klasika: Segedínsky guláš s morčacím mäsom

Potrebujeme:

  • 200 g morčacích pŕs
  • 250 g kyslej kapusty
  • 1 cibuľu
  • 150 ml smotany na varenie
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • 2 lyžičky hladkej múky
  • 2-3 bobkové listy
  • mletú rascu
  • mletú sladkú červenú papriku
  •  mleté čierne korenie
  • soľ
  • olej

Postup:

  1. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme na kúsky pokrájané morčacie prsia, osolíme, okoreníme, poprášime mletou sladkou červenou paprikou a opečieme.
  2. K mäsu pridáme prepláchnutú kyslú kapustu, podlejeme trochou vody, vložíme bobkové listy a pod pokrievkou udusíme do mäkka.
  3. Smotanu na varenie vymiešame s hladkou múkou vmiešame k mäsu a pár minút povaríme.
  4. Segedínsky guláš s morčacím mäsom zjemníme kyslou smotanou a dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Podávame s knedľou.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Ľahšia klasika: Segedínsky guláš s morčacím mäsom