Pani dôležitá! Limetka dokáže podčiarknuť hocaké „obyčajnejšie“ jedlo

Chuťmeter:
 
 
J8: Limetka: Pani dôležitá

Šéfkuchári a najlepší foodblogeri nedajú na ňu dopustiť. Už pár kvapiek limetovej šťavy dokáže podčiarknuť hocaké „obyčajnejšie“ jedlo nielen v ázijskej kuchyni – často ju preto prirovnávajú k soli. Zbožňujú ju tiež, lebo je menej výrazná a menej kyslá ako šťava z citróna. Hoci limetka patrí medzi druhy citrónovníka, má menej céčka a béčka ako citrón, ale na vyváženie, zas o niečo viac vitamínu A.

Okrem toho výborne riedi krv, čím pomáha predísť trombóze, čo sa vám zíde, ak na dovolenku cestujete lietadlom alebo užívate antikoncepciu. Myslite takisto na to, že limeta fantasticky detoxikuje a štartuje metabolizmus, takže zmierňuje prejavy celulitídy. Odšťavte si ju do ranného pohára vlažnej vody, vyžmýkajte na obedný šalát alebo dobrú rybu a večer do ovocnej misky. Ak plánujete použiť kôru, plod vždy dôkladne umyte pod tečúcou vodou. Najlepšie urobíte, ak sa spoľahnete na biokúsky.

Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Pani dôležitá! Limetka dokáže podčiarknuť hocaké „obyčajnejšie“ jedlo
Katarína Brunovská