Echo z dovolenky v podobe linguine s omáčkou z plodov mora

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
J8: Linguine s omáčkou z plodov mora

Potrebujeme:

  • 300-500 g zmesi drobných alebo nakrájaných morských plodov (krevety, chobotničky, mušle, sépie, kalmáre)
  • 300-500 g cestovín linguine (špagety alebo fettuccine)
  • 2 stredne veľké cibule (alebo šalotky)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 100 ml bieleho vína
  • 100 g parmezánu
  • nadrobno nasekané orechy (píniové alebo lieskové)
  • bazalka, petržlenová vňať 
  • 1 čili paprička
  • soľ, mleté čierne korenie
  • extra panenský olivový olej

Postup:

  1. Morské plody poriadne umyte a očistite. Mrazené rozmrazte a opláchnite. V panvici so širokým dnom osmažte cibuľu nakrájanú nadrobno na olivovom oleji, pridajte prelisovaný cesnak a po chvíli aj morské plody. Krátko osmažte, zalejte vínom, panvicu prikryte a plody krátko poduste (ak používate čerstvé mušle, mali by sa všetky otvoriť).
  2. Uvarte cestoviny podľa návodu, časť vody z varenia odložte. Uvarené cestoviny dajte priamo do panvice s plodmi mora s trochou cestovinovej vody. Všetko spolu premiešajte, prevarte, dochuťte a mierne zahustite parmezánom. Ak treba, cestoviny dosoľte a posypte bohatou dávkou čerstvo namletého korenia.
  3. Linguine podávajte s bazalkou, petržlenovou vňaťou, najemno nasekanou čili papričkou, orechmi a ďalším parmezánom. Zapíjajte vychladeným bielym vínom, ak to situácia dovolí.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Echo z dovolenky v podobe linguine s omáčkou z plodov mora
Ľuboš Mego
spracovala: Dobroslava Brunovská