Takto sa robia maďarské langoše

Chuťmeter:
 
10 kusov
 
Maďarské langoše

Potrebujeme:

  • 1 kg hladkej múky
  • 250 ml mlieka
  • 1 lyžičku kryštálového cukru
  • 1 droždie
  • 2 až 3 vajcia
  • 250 ml kyslej smotany
  • 2 lyžičky soli

Postup:

  1. Do misky nalejeme trochu vlažného mlieka, pridáme cukor a droždie a necháme vykysnúť.
  2. Do väčšej misy preosejeme múku, pridáme vajcia, soľ, zvyšné mlieko a droždie a vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na tri časti, vložíme do mikroténových vrecúšok a odložíme aspoň na 5 hodín do chladničky.
  3. Zo studeného cesta vykrajujeme lyžicou kôpky, ktoré necháme na pomúčenej doske hodinu vykysnúť. Cesto potom vyťahujeme do veľkosti placky a vyprážame v panvici na rozpálenom oleji.

Tip:

Perfektný langoš má priemer asi 20 cm a na okraji je hrubý 2 až 3 cm. Nemá byť mastný a upečený má zlatohnedú farbu. Podáva sa s nastrúhaným syrom, kyslou smotanou, prelisovaným cesnakom, kečupom či údeninou. Môžete ho vyskúšať aj na sladko posypaný cukrom, škoricovým cukrom alebo natretý džemom.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Takto sa robia maďarské langoše