Marinované kuracie prsia s omáčkou satay

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Marinované kuracie prsia s omáčkou satay

Potrebujeme:

  • 4 ks kuracích pŕs
  • 1 a pol lyžice medu
  • olivový olej

Na omáčku satay:

  • pol zväzku čerstvého koriandra
  • 1 čerstvá čili paprička alebo 1 a pol lyžice čili omáčky
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 3 a pol lyžice orechovej pasty alebo arašidového masla
  • 2 a pol lyžice sójovej omáčky
  • kúsok olúpaného zázvoru (asi 2 cm)
  • kôra z 2 limiet
  • šťava z 1 limety
  • 1 a pol lyžice olivového oleja

Postup:

  1. Kuracie prsia nakrájame na tenké rezne a napichneme na špajdle.
  2. Všetky suroviny na omáčku rozmixujeme. Vznikne poloriedka pasta, z ktorej tri štvrtiny použijeme na potretie mäsa a zvyšok odložíme do misky na namáčanie špízov.
  3. Špízy poriadne potrieme z oboch strán omáčkou a opečieme na grile, kým mäso nedostane farbu. Pri obracaní môžeme potrieť medom, čím mäso získa nielen krajšiu farbu, ale aj príjemnú chuť.

Tip:

Uľahčite si prácu. Položte štvoro kuracích pŕs na podložku a poprepichujte ich špajdľami tak, aby každá prechádzala všetkými štyrmi kusmi mäsa. Potom už prsia iba rozkrojte medzi špajdľami.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Marinované kuracie prsia s omáčkou satay