Mäsové guľky so šampiňónmi: Chutia dobre samé, aj s cestovinami

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Mäsové guľky so šampiňónmi

Potrebujete:

  • 500 g mletého bravčového mäsa
  • 1 vajce
  • 1 lyžicu strúhanky
  • soľ, mleté čierne korenie
  • sušený majorán
  • mletú sladkú papriku
  • 150 g čerstvých šampiňónov
  • maslo
  • olej
  • 1 balenie hubovej omáčky
  • 350 ml smotany na varenie

Postup:

  1. Mleté mäso osoľte, okoreňte, ochuťte sušeným majoránom a mletou paprikou. Pridajte vajce, zahustite strúhankou a premiešajte.
  2. Z masy odoberajte malé kúsky, vytvarujte malé guľky, napichnite ich na drevené špáradlá a prudko opečte v panvici na oleji. Opečené guľky rozložte do zapekacej misy.
  3. Šampiňóny pokrájané na plátky opečte v panvici na rozpustenom masle. Hubovú omáčku vymiešajte v smotane. Opečené šampiňóny pridajte do misy, všetko prelejte omáčkou, dajte do vyhriatej rúry a pri teplote 190 °C zapečte. Podávajte s cestovinami.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Mäsové guľky so šampiňónmi: Chutia dobre samé, aj s cestovinami
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská