Medový krémeš: Potrebujete naň šikovné ručičky, ale aj dobrý recept

Chuťmeter:
 
20-25 kusov
 
J12: Medový krémeš

Potrebujeme:

Na cesto:

  • 500 g hladkej múky
  • 60 g masla
  • 150 g práškového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 4 lyžice medu
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 1 vajce
  • 2 žĺtky

Na vanilkový krém:

  • 1 l mlieka
  • 4 žĺtky
  • 2 balíčky Zlatého klasu
  • 120 g krupicového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • práškový cukor na posypanie

Postup:

  1. Najprv uvarte krém: 750 ml mlieka dajte zohriať pod bod varu. Do druhej misy dajte zvyšné mlieko, žĺtky, Zlaté klasy, cukor, vanilkový extrakt a dobre rozmiešajte. Postupne a za stáleho miešania zalejte žĺtkovú zmes horúcim mliekom, vráťte do hrnca a uvarte hustý puding. Potom ho prikryte fóliou, aby sa na ňom nevytvorila koža, a nechajte celkom vychladnúť. 
  2. Zatiaľ upečte medové pláty: Všetky ingrediencie dajte do misy a vymiešajte hladké cesto. To rozdeľte na dve časti a obe rozvaľkajte na veľkosť plechu 28 x 38 cm vystlaného papierom na pečenie. Pláty pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 10 minút do zlatista.
  3. Dokončite krém: Smotanu vyšľahajte takmer do tuha. Puding prešľahajte a opatrne doň vmiešajte vyšľahanú šľahačku. Hotový krém rozotrite na upečený a vychladnutý medový plát a prikryte ho druhým plátom. Jemne pritlačte a dajte na 4-5 hodín do chladničky. 
  4. Nakrájané krémeše pred podávaním posypte práškovým cukrom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Medový krémeš: Potrebujete naň šikovné ručičky, ale aj dobrý recept
Veronika Kollárová