Melónové gazpacho s krutónmi: Ľadová smršť v ústach

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
J8: Melónové gazpacho s krutónmi

Potrebujeme:

  • 1 stredne veľký medový melón
  • 1 čili paprička
  • 150 ml vody
  • 2 lyžice olivového oleja + na opečenie a na ozdobenie
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • štipka soli
  • polovica staršej ciabatty
  • čerstvá bazalka
  • čerstvé mleté čierne korenie

Postup:

  1. Nakrájaný olúpaný melón, papričku bez zrniečok, olej, citrónovú šťavu, vodu a soľ rozmixujte na hladký krém. Dajte aspoň na 30 minút vychladiť, aby sa chute dobre prepojili.
  2. V menšej panvici rozohrejte olej a opečte na ňom ciabattu nakrájanú na kocky. Vychladenú polievku nalejte do misiek, nasypte ciabattové krutóny, pokvapkajte olejom, posypte mletým korením a bazalkou
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Melónové gazpacho s krutónmi: Ľadová smršť v ústach
Mária Abrahámová