Minišalát: Takto vám zostane stále krehký

Chuťmeter:
 
 
J4: Minišalát

Poľný šalát (valeriána) má malé aromatické lístočky a čím sú menšie, tým je ich aróma intenzívnejšia. Na konzumáciu sú najlepšie rastlinky s malým počtom lístkov.

Aby zostal krehký

Kým použijete poľný šalát, preberte ho, odstráňte zvädnuté lístky a korienok. Aby sa krehké lístky nepopučili, namočte ich na minútu do studenej vody a jemne osušte čistou kuchynskou utierkou.

Do šalátu aj varenia

Valeriánu pripravte ako šalát s rôznymi zálievkami. Výborná je z oleja, horčice, octu alebo z oleja, citrónovej šťavy, zo soli, z korenia a cukru. Zálievku pridávajte až tesne pred servírovaním, malé lístky ňou rýchlo nasiaknu a neboli by už krehké. Poľný šalát môžete kombinovať s rukolou, ľadovým šalátom či paradajkami. Dá sa upravovať aj tepelne ako špenát a lahodne chutí v polievkach, omáčkach na cestoviny, v restovaných zeleninových zmesiach i v zeleninových koktailoch.

Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Minišalát: Takto vám zostane stále krehký
Dobroslava Brunovská