Mňam: Nadýchané vaječné omeletky so slaninou

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Mňam: Nadýchané vaječné omeletky so slaninou

Potrebujeme:

  • 4 vajcia
  • 180 ml smotany na šľahanie
  • 50 g anglickej slaniny
  • 2 lyžice pažítky
  • 50 g nastrúhaného parmezánu
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • maslo na vymazanie panvice

Postup:

  1. Na rozohriatom olivovom oleji asi 4 minúty pražíme na kocky pokrájanú slaninu.
  2. Keď je slanina opečená dochrumkava, vyberieme ju a necháme z nej na kuchynskom papieri odkvapkať prebytočný tuk.
  3. Vajcia so smotanou vyšľaháme, osolíme a okoreníme. Prisypeme nadrobno nakrájanú pažítku, parmezán a slaninu a premiešame.
  4. Panvicu na lievance vymažeme maslom a smažíme malé omeletky. Môžeme ich piecť aj v  rúre na 170 °C vo forme na muffiny 20 až 25 minút.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Mňam: Nadýchané vaječné omeletky so slaninou