Morčacia roláda s koriandrovým pestom: Opatrne krájajte

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
S: Morčacia roláda s koriandrovým pestom

Potrebujeme:

  • 20 g hladkej múky
  • 40 g masla
  • 4 vajcia
  • 50 g píniových semienok
  • 1 zväzok lístkov koriandrovej vňate
  • 1 strúčik cesnaku
  • 5 lyžíc olivového oleja
  • 6 morčacích rezňov (à 150 g)
  • 3 lyžice horčice
  • 6 tenkých plátkov šunky
  • 2 šalotky
  • 200 ml bieleho vína
  • 400 ml hydinového vývaru
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup:

  1. Múku a 20 g masla spolu spracujeme a odložíme do mrazničky. Vajcia uvaríme natvrdo, ochladíme, olúpeme a posekáme. Píniové oriešky dozlatista opečieme na suchej panvici bez tuku a najemno posekáme. Lístky koriandra prepláchneme a najemno pokrájame. Cesnak očistíme a najemno posekáme. Vajcia, cesnak, koriander a opražené píniové semienka zmiešame s 2 lyžicami olivového oleja. Osolíme a okoreníme. Rezne natenko naklepeme medzi dvoma fóliami.
  2. Potom ich poukladáme vedľa seba na pracovnú plochu, natenko natrieme horčicou a prikryjeme plátkom šunky. Na každý plát mäsa navrstvíme vajcovú zmes, pričom necháme asi 1 cm okraj voľný. Rezne pevne zrolujeme, okraje zastrčíme tak, aby sa plnka neuvoľnila. Každú rolku upevníme drevenou špajľou. Rolky okoreníme. Vo veľkej panvici rozohrejeme zvyšné maslo a olivový olej. Postupne pridáme rolky a každú opekáme zo všetkých strán asi 8 až 10 minút.
  3. Opečené rolky preložíme do zapekacej formy a vložíme do vyhriatej rúry. Pri 150 stupňov Celzia pečieme asi 15 minút. Pripravíme omáčku: Šalotku očistíme a najemno pokrájame. Pridáme do panvice, v ktorej sme opekali mäsové rolky a na vypečenom tuku podusíme. Prilejeme biele víno a vývar, zvýšime plameň a asi 10 až 15 minút povaríme.
  4. Odstavíme z plameňa, pridáme pokrájané maslo s múkou (ktoré sme si pripravili na začiatku) a za stáleho miešania spojíme s omáčkou. Nakoniec omáčku rozšľaháme ručným mixérom. Ochutíme soľou a čiernym korením. Roládu pokrájame a podávame preliatu omáčkou. Vhodnou prílohou sú varené zemiaky s petržlenovou vňaťou a dusená zelenina.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Morčacia roláda s koriandrovým pestom: Opatrne krájajte
Blanka Nemčeková