Morčacia roláda so sušenými slivkami: Taký drobný doplnok a aká famózna chuť

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
S: Morčacia roláda so sušenými slivkami

Potrebujeme:

  • 600 g morčacích pŕs
  •  sušené slivky
  • olej
  •  mäsový vývar
  • uvarené zemiaky
  • lístky poľného šalátu
  • soľ, mleté biele korenie

Postup:

  1. Trochu mäsového vývaru uvedieme do varu, odstavíme, pridáme sušené slivky a necháme v náleve asi 20 minút odstáť. Morčacie prsia v celku umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme mletým bielym korením. Sušené slivky vyberieme z mäsového nálevu a osušíme. Do stredu mäsa po celej dĺžke urobíme väčší otvor, do ktorého natlačíme sušené slivky.
  2. Konce mäsa spojíme grilovacími ihlami a mäso opečieme v panvici na oleji zo všetkých strán. Opečené mäso preložíme do zapekacej misy, podlejeme výpekom, malým množstvom vývaru, prikryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry.
  3. Asi po 40 minútach pečenia alobal odstránime, mäso prelejeme výpekom a dopečieme. Zapečené mäso pokrájame na plátky, ktoré podávame s varenými zemiakmi a dozdobíme lístkami poľný šalát.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Morčacia roláda so sušenými slivkami: Taký drobný doplnok a aká famózna chuť
Blanka Nemčeková