Morčacie stehná so šošovicou: Na toto jedlo si vezmite veľký tanier

Chuťmeter:
 
6 porcií
 
Morčacie stehná so šošovicou

Potrebujete:

  • 4 morčacie stehná (spolu asi 1,5 kg)
  • 1 hrnček suchej šošovice
  • 2 mrkvy, 2 strúčiky cesnaku
  • 450 ml kuracieho vývaru
  • 1 konzervu celých olúpaných paradajok
  • 1 lyžičku rozmrveného majoránu
  • mleté čierne korenie
  • 1 lyžicu oleja
  • 1 lyžičku octu alebo citrónovej šťavy
  • 1 lyžičku cukru

Postup:

  1. Morčacie stehná osoľte, okoreňte a na rozohriatom oleji opečte zo všetkých strán do hneda. Vyberte a odložte do tepla.
  2. Vo výpeku opražte nadrobno pokrájanú cibuľu, pridajte nadrobno nakrájanú mrkvu a pražte asi 3 minúty. Primiešajte šošovicu, soľ, prelisovný cesnak, mleté čierne korenie, zalejte vývarom a prikryté duste 20 minút.
  3. Primiešajte nakrájané paradajky z konzervy aj so šťavou a majorán. Premiešajte a na vrch poukladajte morčacie stehná. Prikryté duste na miernom ohni 45 minút do mäkka. Podľa potreby podlejte vodou.
  4. Mäkké stehná vyberte, šošovicu dochuťte octom, prípadne citrónovou šťavou a cukrom. Nechajte spolu 1-2 minúty prevrieť. Na tanier dajte šošovicu a na vrch položte stehno. Môžete ho pred servírovaním vykostiť.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Morčacie stehná so šošovicou: Na toto jedlo si vezmite veľký tanier
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská