Mrkvovo-zelerové fašírky: Chutia ešte lepšie ako placky

Chuťmeter:
 
6 porcií
 
Mrkvovo-zelerové fašírky

Potrebujeme:

  • 4 väčšie mrkvy
  • pol buľvy zeleru
  • 2 vajcia
  • 1 cibuľu
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 2 lyžice strúhanky
  • 200 g tvrdého syra
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžičku majoránu
  • 1 lyžičku rasce
  • pol lyžičky korenia čili
  • soľ, mleté čierne korenie
  • vajce a strúhanku na obaľovanie
  • olej na vyprážanie

Postup:

  1. Očistenú mrkvu a zeler nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme ošúpanú cibuľu nakrájanú najemno a prelisovaný cesnak. Dobre premiešame, pridáme majorán, rascu, čili, korenie a soľ.
  2. Nakoniec do zmesi zamiešame vajcia, syr postrúhaný najemno, múku a strúhanku. Zo zmesi tvarujeme väčšie guľky, ktoré roztlačíme v dlani na fašírky. Každú fašírku obalíme v rozšľahanom vajci a v strúhanke. Fašírky vyprážame na rozpálenom oleji z oboch strán do zlatista. Podávame s varenými zemiakmi a kyslou smotanou.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Mrkvovo-zelerové fašírky: Chutia ešte lepšie ako placky
pm