Na Veľkú nic nesmie chýbať: Domáci recept na BOHATÚ BABU

01
Chuťmeter:
 
Za plech
 
VN: Bohatá Baba

Potrebujeme:

  • 600 g údeného mäsa
  • 10 rožkov
  • 10 vajec
  • čerstvá petržlenová vňať
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1-2 klobásy
  • 1 kapia
  • soľ, mleté čierne korenie
  • strúhanka na vysypanie plechu

Postup:

  1. Najprv uvarte mäso, vývar odložte. Rožky nakrájajte na plátky a zalejte ich vývarom z údeného mäsa podobne, ako keď robíte žemľovku a pečivo zalievate mliekom. Nechajte dobre nasať.
  2. Žĺtky osoľte, okoreňte, pridajte na drobno nakrájanú petržlenovú vňať, prelisovaný cesnak a vymiešajte. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh.
  3.  Vychladnuté pečivo zmiešajte s vymiešanými žĺtkami. Uvarené mäso, klobásu a kapiu nakrájajte na malé kúsky a vmiešajte do pečivovej zmesi. Potom do nej opatrne zapracujte vyšľahaný sneh.
  4. Zmes vylejte na vymastený a strúhankou vysypaný menší plech. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 40 minút.

Katarína Brunovská
zástupkyňa šéfredaktorky

Veľkonočnú babu pečie každý rok moja svokra. A robí ju úžasne! No keďže mám doma troch večne hladných chlapov, pridala som do jej verzie ešte klobásku.

Viac chutnej inšpirácie nájdete v najnovšom vydaní Dobrého jedla.

Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Na Veľkú nic nesmie chýbať: Domáci recept na BOHATÚ BABU
DOBRÉ JEDLO/ Redakcia