Na Veľkú noc s jahňacinkou: Pečené stehno s rozmarínom

Chuťmeter:
 
5 porcií
 
Pečené jahňacie stehno

Potrebujeme:

  • 1 200 g jahňacieho stehna
  • soľ, mleté čierne korenie
  • hovädzí vývar
  • maslo
  • 4 vetvičky rozmarínu
  • 1 bobkový list
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 3 strúčiky cesnaku na prešpikovanie
  • 2 cibule
  • sójová omáčka
  • hladká múka na zahustenie
  • varené zemiaky
  • šalát

Postup:

  1. Jahňacie stehno prešpikujeme cesnakom, potrieme maslom, osolíme a uložíme do zapekacej misy spolu s vetvičkami rozmarínu. Pridáme bobkový list, olúpané strúčiky cesnaku, cibule pokrájané na väčšie kúsky, podlejeme trochou vývaru, prikryjeme a v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia pečieme 90 až 110 minút.
  2. Potom mäso odokryjeme a dopečieme. Počas pečenia prelievame šťavou, podľa potreby dolievame vývar.
  3. Upečené mäso vyberieme a necháme 10 až 15 minút odpočívať na teplom mieste. Šťavu scedíme, trochu zredukujeme, zahustíme hladkou múkou a povaríme.
  4. Ochutíme sójovou omáčkou a mletým čiernym korením. Mäso nakrájané na plátky podávame s varenými zemiakmi, so šalátom a prelejeme omáčkou.

Voňavá príloha: Cesnakovo-cibuľové zemiaky

Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Na Veľkú noc s jahňacinkou: Pečené stehno s rozmarínom
Báječná Žena