Naplňte ich plátkom cesnaku a bylinkou: Pečené mini zemiačiky

Chuťmeter:
 
 
Naplňte ich plátkom cesnaku a bylinkou: Pečené mini zemiačiky

Budete potrebovať:

  • 8 miniatúrnych zemiakov aj so šupkou
  • 2 väčšie strúčiky cesnaku
  • vetvička rozmarínu
  • 2 lyžice majolenky Hellmann's Originál
  • hrubozrnná soľ
  • čierne korenie

Postup:

  1. Zemiaky aj so šupkou dôkladne umyjeme, zabalíme do alobalu (všetky naraz) a pečieme cca 25 minút v rúre pri 180 ° C (môžeme ich taktiež uvariť vo vode).
  2. Upečené zemiaky narežeme do kríža, dole pomocou prstou stlačíme, tak, aby sa krížik hore otvoril a položíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  3. Na rovnaký plech položíme cesnak nakrájaný na plátky. Vložíme pod gril na 220° C a grilujeme do zlatista (cca 5 minút).
  4. Potom na teplé zemiaky dáme kúsok majolenky Hellmann’s Originál, ozdobíme upečeným cesnakom a nakoniec zapichneme vetvičku rozmarínu.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Naplňte ich plátkom cesnaku a bylinkou: Pečené mini zemiačiky
idobrejedlo.sk