Naservírujte si poriadny kus mäsa: Kapustový tanier so sviečkovicou

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Kapustový tanier so sviečkovicou

Potrebujeme:

  • 1 cibuľa
  • 250 g kyslej kapusty
  • 200 g miešanej koreňovej zeleniny
  • 1 uvarená menšia repa
  • 350 g bravčovej sviečkovice
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • mletá sladká červená paprika
  • 1 bobkový list
  • zrnká celého čierneho a nového korenia
  • olej
  • mäsový vývar

Postup:

  1. Sviečkovicu v celku osolíme, okoreníme a na strednom ohni pomaly opekáme v panvici na oleji zo všetkých strán. Po opečení odložíme, do výpeku vsypeme nadrobno pokrájanú cibuľu a orestujeme.
  2. Vložíme zeleninu pokrájanú na kúsky, osolíme a pár minút opekáme. Pridáme kyslú kapustu, posypeme mletou sladkou paprikou a premiešame. Zalejeme teplým vývarom, vložíme bobkový list, zrnká celého korenia a pod pokrievkou varíme asi 35 minút.
  3. Opečené mäso pokrájame na plátky, ošúpanú repu na kúsky, vložíme do hrnca, dolejeme vývar a spolu varíme asi 15 minút. Osolíme a okoreníme.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Naservírujte si poriadny kus mäsa: Kapustový tanier so sviečkovicou
Blanka Nemčeková