Už viete, čo chleba? Nátierku so sušenými paradajkami a kozím syrom

Chuťmeter:
 
6 porcií
 
R: Nátierka so sušenými paradajkami, kozím syrom a rozmarínom

Potrebujete:

  • 130 g Flora s maslom
  • 130 g čerstvého kozieho syra
  • 10 sušených paradajok
  • 2 vetvičky rozmarínu
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • sušené paradajky na ozdobu

Postup:

  1. Sušené paradajky zalejte horúcou vodou a nechajte asi 5 minút odležať. Potom vodu sceďte, paradajky osušte a nakrájajte najemno.
  2. Floru s maslom vyšľahajte spolu s kozím syrom a pridajte najemno nakrájané paradajky a nasekaný rozmarín. Dochuťte jemne soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Nátierka si bude najlepšie rozumieť s rýdzo talianskym pečivom, vyskúšajte napríklad ciabattu alebo focacciu. Skvele dochutí aj grilovanú cuketu alebo akúkoľvek inú grilovanú či pečenú zeleninu.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Už viete, čo chleba? Nátierku so sušenými paradajkami a kozím syrom
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská