Nedeľný obed: Hovädzí roastbeef so zemiakovou kašou

Chuťmeter:
 
8 porcií
 
Hovädzí roastbeef so zemiakovou kašou

Potrebujeme:

  • 800 g nízkej roštenky alebo hovädzej sviečkovice
  • 100 ml rastlinného oleja
  • 80 g dijonskej horčice
  • 200 ml worcesterskej omáčky
  • 100 ml červeného vína
  • drvené čierne korenie
  • čerstvý tymian
  • soľ
  • 600 g olúpaných zemiakov
  • 100 g masla
  • muškátový oriešok
  • bylinky a čili paprička na ozdobu

Postup:

  1. V miske vymiešajte olej, horčicu, worcesterskú omáčku, víno a korenie. Marinádu dôkladne votrite do mäsa a nechajte odležať, najlepšie cez noc.
  2. Na druhý deň marinádu z mäsa otrite a prudko opečte na oleji zo všetkých strán. Mäso vložte na mriežku v plechu, potrite zvyšnou marinádou a pečte vo vyhriatej rúre pri 125 °C domäkka. Ak máte teplomer, odmerajte po 40 minútach teplotu vnútri mäsa - mala by mať 63 °C.
  3. Hotové mäso vyberte z rúry, nechajte 15 minút odpočívať, prípadne zabaľte do alobalu a nechajte vychladnúť.
  4. Zemiaky uvarte domäkka, sceďte, ale trochu vody odložte. Pridajte maslo a rozmixujte alebo najemno pretlačte. Osoľte a okoreňte troškou nastrúhaného muškátového orieška.
  5. Mäso natenko nakrájajte. Do misiek alebo do pohárov na zaváranie natlačte pomocou vrecúška trochu kaše, pridajte zložený plátok mäsa a ozdobte bylinkami a čili papričkou.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Nedeľný obed: Hovädzí roastbeef so zemiakovou kašou
BÁJEČNÁ ŽENA/ Zuzana PETROVIČOVÁ