Neexistuje lepšia príloha: Zelerové hranolky s dipom

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Zelerové hranolky

Potrebujeme:

  • 600 g olúpaného zeleru
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Dip:

  • 1 vaječný žĺtok
  • 1 lyžička horčice
  • 2 lyžičky citrónovej šťavy
  • 6 lyžíc repkového oleja
  • 30 g kapár
  • 60 g nakladaných malých uhoriek cornichons
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup:

  1. Očistený zeler nakrájajte na hranolčeky hrubé asi 1 cm. Polejte olejom, posypte soľou, čerstvo zomletým čiernym korením a premiešajte. Preložte ich na plech vystlaný papierom na pečenie a dajte do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia. Pečte 25 až 30 minút.
  2. DIP: Do misy dajte žĺtok, horčicu, práškový cukor a šľahajte metličkou. Pomalým prúdom prilievajte olej a šľahajte. Pridajte najemno nasekané kapary a cornichons, ochuťte soľou, korením a vyšľahajte. Dip podávajte k teplým hranolčekom vychladený.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Neexistuje lepšia príloha: Zelerové hranolky s dipom
BÁJEČNÁ ŽENA/ Blanka NEMČEKOVÁ