Nestačil vám kapor? Sviatočná pražma s mandľami

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Sviatočná pražma s mandľami

Potrebujeme:

  • 4 pražmy (kus 300-350 g)
  • 40 g ošúpaných mandlí
  • 50 g sušených fíg
  • 1 hlavička cesnaku
  • 8 lyžíc olivového oleja
  • 8 lyžíc balzamového krému
  • pol lyžičky čili vločiek (nemusia byť)
  • 25 g sušených hrozienok
  • 50 g čiernych olív bez kôstky
  • 2 vetvičky rozmarínu
  • 150 ml bieleho vína
  • morská soľ

Postup:

  1. Mandle a figy nahrubo nasekáme. Neošúpaný cesnak prekrojíme na polovicu. Umyté a osušené pražmy dáme do zapekacej misy. Olej a 4 lyžice balzamového krému spolu zmiešame a ochutíme soľou a čili vločkami. Ochuteným olejom potrieme ryby zvonku aj zvnútra.
  2. Rúru vyhrejeme na 180 °C. Mandle, hrozienka, figy, cesnak, olivy a ihličky rozmarínu prisypeme k rybám. Prilejeme víno. Vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 30 minút. Tesne pred dopečením potrieme ryby zvyškom balzamového krému.
  3. Podávame s uvarenými alebo pečenými zemiakmi.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Nestačil vám kapor? Sviatočná pražma s mandľami
DOBRÉ JEDLO