Ochutnáte? Cviklové hranolčeky s pikantným dipom

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Cviklové hranolčeky s pikantným dipom

Potrebujeme:

  • 600 g surovej cvikly
  • 5 lyžíc olivového oleja
  • soľ

Dip:

  • 60 g majonézy
  • 150 g kyslej smotany (24 % tuku)
  • 1 lyžička práškového karí
  • 1 lyžička mletého čili
  • baby špenát
  • soľ

Postup:

  1. Cviklu očistite, ošúpte a nakrájajte na hranolčeky. Pracujte v rukaviciach, aby ste si chránili ruky pred intenzívnou farbou cvikly. Asi na 30 sekúnd ju ponorte do vriacej osolenej vody. Zlejte cez sitko a preložte na chvíľu do studenej vody.
  2. Cviklové hranolčeky vyberte, preložte na papierovú utierku a nechajte dobre osušiť. Na panvici na strednom ohni rozohrejte olej a približne 10 minút cviklu opekajte.
  3. Občas premiešajte, aby sa hranolčeky opiekli zo všetkých strán. Posypte soľou, korením a drvenou rascou podľa svojej chuti.
  4. DIP: V miske vymiešajte majonézu so smotanou. Pridajte karí a čili korenie, osoľte a dobre vymiešajte. Hranolčeky podávajte s dipom a lístkami baby špenátu.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Ochutnáte? Cviklové hranolčeky s pikantným dipom
BÁJEČNÁ ŽENA/ Blanka NEMČEKOVÁ